Közélet

Kerestetik községünk legszebb zöld oázisa

TV Bečej Redakcija | 2017. február. 28. | 15:44 | Közélet

Az Óbecse község legszebb kertjei elnevezésű verseny az Ökobecse PE, az Ikebana Virágüzlet és az Óbecse-Törökbecse Old-timer Klub szervezésében idén 4. alkalommal kerül megvalósításra.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel szeretnének szerényen hozzájárulni községünk megszépítéséhez. Előző években a megmérettetésre évi szinten 20-30 jelentkező nevezett be. Ezúttal, hogy még a vetélkedő még nagyobbá nője ki magát és minél többen kedvet kapjanak megmutatni a nyilvánosságnak zöld kincseiket, újdonságokat is előreláttak.

Az előző évekkel ellentétben, amikor a legszebb kertekről a facebook lájkok döntöttek, idén a jelentkezőket szakzsűri bírálja, melynek tagjai Sekulić Valentina, diplomás kertészmérnök, Fábián Olja, diplomás kertépítészeti mérnök, Agócs Bovánovity Enikő, diplomás agrármérnök.

A Bírálóbizottságának elnöke, Sekulić Valentina elmondása szerint osztályzáskor elsősorban az esztétikát, a hely kihasználását, a növényfajok sokszínűségét, a virágok és zöld növények kombinációját, valamint a rendezettséget fogják figyelembe venni.

A Karcag város alpolgármestere, Kovács Szilvia ötletgazda által létrehozott magyarországi A legszebb konyhakertek elnevezésű országos programhoz csatlakozva, ebben az évben egy 5. kategória is gazdagítja majd a versenyt.

Az érdekeltek a versenyre május 10-ig nevezhetnek be. Kertjeik, erkélyeik, udvaraik fényképét az Óbecse község legszebb kertjei nevet viselő facebook csoportba kell megjelentetniük, vagy személyesen átadni az Ikebana Virágüzletben. A győztesek kihirdetésére és az elismerések kiosztására szeptember 16-án kerül sor. A nyereményeket támogatók fogják biztosítani.

Kerestetik községünk legszebb zöld oázisa
Még több hír ebből a kategóriából