Društvo

Počela rekonstrukcija javne rasvete u 5 bečejskih ulica

Redakcija TV Bečej | 12. april. 2016. | 11:14 | Društvo

Započeta je rekonstrukcija javne rasvete u pet bečejskih ulica. Za sada su zamenjene svetiljke u delovima ulica Svetozara Markovića i Uroša Predića, dok se zamena rasvete u ostalim delovima ove dve ulice i u ulici Hajduk Veljka, Svetozara Miletića i u delu ulice Zmaj Jovina od Zelene do Prvomajske, očekuje u narednih petnaestak dana, najkasnije do 23. aprila.

Postojeće 162 živine svetiljke zamenjuju se sa LED svetlima, koje bi pored jačeg osvetljenja ulica trebalo da doprinesu i značajnim uštedama u lokalnom budžetu  i to do milion dinara na godišnjem nivou.

Sledeća je rekonstrukcija javne rasvete u Bačkom Gradištu, gde će biti zamenjeno oko 100 svetiljki od ulaska u Bačko Gradište iz pravca Bečeja do izlaska ka Čurugu, najavili su čelnici lokalne samouprave. Pored toga, kroz nekoliko dana biće otpočeti i radovi na postavljaju rasvete u Goranskom parku, gde će biti postavljeno pedesetak svetiljki sa stubovima rustičnog izgleda koji će se uklopiti u celokupan ambijent zelene oaze.

Sredstva za projekat rekonstrukcije javne rasvete većim delom obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine oko 6 miliona dinara, dok je opština Bečej učestvovala sa skoro dva miliona dinara. Izvođenje radova pripalo je konzorcijumu firmi „Tesla sistemi“ iz Beograda, „Elektro Liv“ iz Bečeja i „Luks elektro“ iz Uba.

Počela rekonstrukcija javne rasvete u 5 bečejskih ulica
Ostale vesti iz ove kategorije