Poljoprivreda

Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio bečejske poljoprivrednike

Redakcija TV Bečej | 13. april. 2016. | 14:01 | Poljoprivreda

Pomoćnik ministra poljoprivrede Dragan Mirković juče je sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem i Anđelkom Miškovićem, članom Opštinskog veća za poljoprivredu i razvoj sela obišao inkubatorsku stanicu „Agroprodukt Šinković“.

Nakon obilaska inkubatora, pomoćnik ministra i predstavnici lokalne samouprave razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima o novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i merama Vlade za pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Bečej je prvenstveno agrarna opština koja je prepoznatljiva po uspešnim poljoprivrednim proizvođačima a ovaj sastanak je zajednički napor Ministarstva i lokalne samouprave da se u direktnoj komunikaciji sa poljoprivrednicima iznađu najbolja rešenja za ulaganje sredstava kako od zakupa poljoprivrednog zemljišta tako i u pisanju projekata za fondove EU istakao je predsednik opštine Vuk Radojević.

Poljoprivredni proizvođači su se u prethodnim godinama susretali sa brojnim problemima od finansiranja proizvodnje i objekta do nelojalne konkurencije i stalnih oscilacija na tržištu. Da bi se to izbeglo poljoprivrednici smatraju da treba uložiti u nove tehnologije i uz pomoć države što više iskoristiti sredstva fondova.

Opština je preko kancelarije za poljoprivredu i razvoj sela, organizovala nekoliko edukativnih seminara i ona će i dalje biti prva instanca kod koje poljoprivredni proizvođači treba da se informišu, kao i kancelarija za pisanje projekata i poljoprivrednici udruženi ili pojedinačno mogu da se obrate za svaku vrstu pomoći.

Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio bečejske poljoprivrednike
Ostale vesti iz ove kategorije