Društvo

Državni sekretar posetio Centar za socijalni rad Bečej

Redakcija TV Bečej | 17. april. 2016. | 21:27 | Društvo

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, posetio je danas Centar za socijalni rad u Bečeju, gde se sastao sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem, direktorkom centra Svetlanom Gagić i Slobodanom Dimitrovim, članom Opštinskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Razlog današnje posete, kako je naveo Ivanišević, je obilazak Centra za socijalni rad i ocena kvaliteta rada i upoznavanje predstavnika centra i lokalne samouprave sa konkursima kod predpristupnih fondova EU. Ivanišević je takođe dodao da se na sastanku razgovaralo i o namenskim sredstvima za poboljšanje usluga socijalne zaštite za šta je ministarstvo opredelilo 4 700 000 dinara i istakao da je veoma zadovoljan predloženim merama, te da će Ministarstvo rada nastaviti da podržava projekte u Bečeju.

Predsednik opštine, Vuk Radojević, zahvalio se na pomoći Ministarstva i naglasio da je ova poseta veoma važna jer je državni sekretar upoznao domaćine na kojim sve konkursima mogu da apliciraju iz oblasti socijalne zaštite, a Centar i lokalna samouprava izvestili su Ivaniševića o planovima raspodele sredstava opredeljenih od Ministarstva.

Direktorka Centra za socijalni rad navela je da sa sredstvima dobijenim od Ministarstva rada, pored ostalih, nova usluga prihvatilišta moći će nesmetano da funkcioniše.

Osim ovih usluga koje Centar sprovodi, Radojević je dodao da se pored ovih mera već dosta postiglo u cilju socijalne zaštite građana i naveo da svi  građani stariji od 65 godina imaju besplatan prevoz, da su ukinute participacije za specijalističke preglede i da za treće i četvrto dete lokalna samouprava snosi troškove boravka u predškolskim ustanovama. Ivanišević je naglasio da su za mere socijalne zaštite u „Izi“ fondu Evropske unije obezbeđena sredstva u visini od 920 miliona eura u naredne tri godine i da samo od nas zavisi koliko ćemo praviti kvalitetne projekte i dobiti sredstava, a Ministarstvo će pomoći svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji oko izrade projektne dokumentacije.

Državni sekretar posetio Centar za socijalni rad Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije