Društvo

Izgradnja kanalizacije u Picoderu i prva faza vodozahvata u Bačkom Petrovom Selu

Redakcija TV Bečej | 24. april. 2016. | 14:47 | Društvo

Žitelji ulica Radivoja Simića, Stevana Kojića i većeg dela Đure Jakšića sve do ulice Tančić Mihalja od ove godine biće priključeni na kanalizaciju. Naime, JP “Vodokanal” odobren je projekat izgradnja kanalizacije otpadnih voda u ukupnoj dužini od 1.500 metara, a sredstva je obezbedila pokrajina u visini od 19 miliona dinara.

Ovaj projekat omogućiće i priključenje okolnih ulica na primarni vod kanalizacije, istakao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Opština Bečej je putem konkursa obezbedila i sredstva za izgradnju i opremanje baterije dva bunara u Bečeju, a vrednost ove investicije je 20 miliona dinara od čega će lokalna samouprava učestvovati sa 20 odsto sredstava.

Na ovaj projekat nadovezuje se i projekat prve faze priključenja cevovoda na vodozahvat u Bačkom Petrovom Selu, za šta su dobijena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u visini od 6,5 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva povezivanje cevovoda u Bačkom Petrovom Selu do pomenuta dva bunara, a da bi žitelji ovog naseljenog mesta imali ispravnu vodu za piće neophodna je još i izgradnja hidroforske kućice i njeno opremanje elektromašinskim delovima, što je naredni korak i zadatak lokalne samouprave.

Izgradnja kanalizacije u Picoderu i prva faza vodozahvata u Bačkom Petrovom Selu
Ostale vesti iz ove kategorije