Privreda

Premijer Srbije otvorio novi pogon „Knott autoflex yug“

Redakcija TV Bečej | 1. februar. 2017. | 15:45 | Privreda

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je svečano otvorio novi pogon fabrike „Knott Autoflex yug“ u Bečeju. On je tom prilikom istakao da je glavni cilj Vlade Srbije da otvara nove fabrike i nova radna mesta i da je Vlada spremna da, osim infrastrukturnog opremanja industrijskih zona i dobijanja građevinskih dozvola, investitorima ponudi ozbiljniju podršku.

Privredno zajedništvo kompanija iz mađarske i nemačke, kao i zajedništvo lokalne samouprave, pokrajinske vlade i Vlade Srbije daju konkretne rezultate, koji se ogledaju u ekonomskom napretku kako kompanije, tako i  kućnih budžeta zaposlenih, ali i kase lokalne samouprave i države, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Knott autoflex je od početnih 1.000 m2 i 50 zaposlenih u proteklih 13 godina, uključujući i pogon koji je danas otvoren, izrastao u privrednu grupaciju koja radi u više od 30.000 kvadrata i zapošljava 570 osoba. U novom pogonu je trenutno zaposleno 150 radnika, a do kraja godine novo radno mesto pronaćiće još njih pedesetak, rekao je Dragan Knežev, generalni direktor „Knott autoflex“.

Nova proizvodna hala površine 9.500 m2 kupljena je prošle godine u junu od Fadipa u stečaju. Za sedam meseci je potpuno renovirana a proizvodnja je pokrenuta. Ukupne investicije Knott grupacije u Srbiji, koju čine Knott autoflex yug i Motorflex u Bečeju, kao i Livnica u Čoki, iznose oko 15,5 miliona evra.

Više od 20 kompanija priprema odluku da ulaže u Vojvodinu, rekao je Mirović i dodao da veruje da će formiranje Razvojne agencije Vojvodine na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta novim investitorima biti dodatni motiv sa konkretnim podsticajima.

Premijer Srbije otvorio novi pogon „Knott autoflex yug“
Ostale vesti iz ove kategorije