Društvo

Uređenje keja vredno više od 60 miliona dinara

Redakcija TV Bečej | 11. april. 2017. | 15:41 | Društvo

Tiski kej u Bečeju, ukoliko budu odobreni projekti lokalne samouprave, trebalo bi da dobije potpuno nov izgled.

Naime, Opština je konkurisala pri Ministarstvu privrede za sredstva za nastavak rekonstrukcije trotoara u Zelenoj ulici do spomenika Pobeda na Tisi, a projekat je vredan 13 miliona dinara. Takođe, novac se potražuje i od Ministarstva turizma kako bi se aktuelni Zeleni korzo popločao behatonom i postavila nova javna rasveta od Pobede do Šlajza, a vrednost te investicije procenjuje se na oko 25 miliona dinara.

Lokalna samouprava u saradnji sa preduzećem DTD Srednja Bačka JVP “Vode Vojvodine” podnela je idejno rešenje projekta koji se odnosi na uređenje nasipa u delu od rampe do žute kuće. Ovu deonicu dugačku oko 4 kilometra naši sugrađani najčešće koriste u rekreacione svhre.  Projektom je predviđeno da se izgradi saobraćajnica od armiranog betona širine 3 metra i 40 odmorišta sa klupama i kantama za otpatke.

Ipak, za sada nije poznato hoće li projekat i kada biti odobren, ali u slučaju da se pristupi izvođenju radova, posao će nadgledali JPV „Vode Vojvodine“ koje dati konačnu odluku o uslovima i metodologiji rada.

Govoreći o javnoj rasveti i činjenici da se ona konstantno uništava, predsednik opštine je najavio da će politika lokalne samouprave kada je reč o novcu građana uloženom zajedničku imovinu biti drugačija.

Uređenje keja vredno više od 60 miliona dinara
Ostale vesti iz ove kategorije