Društvo

Nemanji na dar specijalni geometrijski pribor

Redakcija TV Bečej | 20. april. 2017. | 14:58 | Društvo

Osmogodišnji Nemanja Keljački iz Bačkog Petrovog Sela od danas će moći da uz pomoć specijalne table i geometrijskog pribora lakše savlada tu matematičku oblast. Nemanja je slep od rođenja, a zahvaljujući donaciji Opštine Bečej, uz pomoć asistivne tehnologije ići u korak sa vršnjacima iz OŠ „Šamu Mihalj“.

U sklopu table nalaze se specijalne folije za crtanje i nekoliko lenjira, od kojih je jedan sa brajevim brojevima. Nabavku geometrijskog pribora inicirala je Nemanjina učiteljica, koja se za pomoć obratila predsedniku opštine.

Ovo je druga donacija namenjena Nemanji. U januaru ove godine zahvaljujući akciji koju organizovala humanitarna ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ naš sugrađanin je dobio specijalni prenosivi računar za slepe osobe, koji od tada svakodnevno koristi.

Nemanja jednom nedeljno pohađa specijalnu školu „Milan Petrović“ u Novom Sadu. Ipak, draže mu je vreme provedeno sa vršnjacima iz Bačkog Petrovog Sela. Nabavka školskog pribora čini ga veoma srećnim, jer kaže voli da uči i saznaje nove stvari. U tome mu pomaže i njegova učiteljica Milja, koja ga beskrajno podržava, jer pored redovne nastave, slobodno vreme koristi kako bi se dodatno informisala i obrazovala u novosadskoj školi namenjenoj edukaciji deci sa invaliditetom.

Nemanji na dar specijalni geometrijski pribor
Ostale vesti iz ove kategorije