Turizam

Bečej na mapi veslačke regate „Watertour“

Zorana Bogdanović | 3. septembar. 2019. | 13:18 | Turizam

Pedeset studenata i osam profesora sa Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Segedinu, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbija – Mađarska „Watertour“, veslali su kanuima od grada Tisakečke do Segedina kroz Mađarsku i nastavili ka Novom Sadu.

Zastali su da se odmore na obali Tise u Bečeju, gde su ih pored domaćina iz Kajak-kanu kluba Bečej, pozdravili predstavnici Pokrajine i lokalne samouprave.

Projekat razvoja vodenog turizma na plovnim putevima, koji povezuju Mađarsku i Srbiju, za cilj ima da promoviše nautički turizma, kulturno nasleđe i zajedničku tradiciju dveju zemalja.

Takođe, težnja je da se uspostavi samoodrživa ruta Tisom, od Tisakečkea do Slankamena koliko je dugačak ovaj veslački poduhvat.

Po završetku projekta fakultetima ostaju kanui koje su dobili u sklopu projekta, kao i savremena oprema za izvođenje nastave koja se odnosi na aktivnosti u prirodi. Međutim, učesnicima je ovo dragoceno iskustvo za čitav život.

Jedan od ciljeva projekta je da se uspostavi mobilna aplikacija „Watertour“ pomoću koje će svaka lokalna zajednica, uključujući i Bečej, moći da ponudi sve svoje ugostiteljske i sportsko-reakreativne resurse pored reke.

Bečej na mapi veslačke regate „Watertour“
Ostale vesti iz ove kategorije