Turizam

„Gastro fest“ po meri vojvođanskih gurmana

Zorana Bogdanović | 14. oktobar. 2019. | 12:47 | Turizam

Da Bečejci vole gastronomiju i u njoj uživaju najbolje svedoči ova slika sa treće po redu manifestacije „Gastro fest“, održane u Goranskom parku.

Omladinska sekcija Društva intelektualaca braće Tan na jednom mestu okupila je vojvođanske proizvođače zanatskog piva, vina, sira i drugih mlečnih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, slatkiša, raznih prerađevina od mesa. Pre nego što se odluče za kupovinu, posetioci su mogli da degustiraju proizvode.

Služio se i nedeljni ručak. Međutim, katlanke organizatora „Gastro festa“ i prodajni štandovi izlagača, zbog velike navale, bili su gotovo prazni u roku od sat i po vremena. Mnogi su zakasnili, ali srećom bogata pijaca domaćih proizvoda nije bila u deficitu niti sa hranom, niti sa pićem.

Održano je i takmičenje mladih kuvara iz četiri vojvođanske srednje škole, čiji su se specijaliteti prodavali u okviru štanda organizatora. Pobedu su odneli đaci Ekonomsko-trgovinske škole Bečej.  Na Gastro festu“ su se predstavila tri restorana i tri vojvođanska festivala, a posetioci su osim u hrani i piću mogli da uživaju i u muzičko-zabavnom programu.

„Gastro fest“ po meri vojvođanskih gurmana
Ostale vesti iz ove kategorije