Poljoprivreda

Poljoprivrednici se upoznali sa mogućnostima nabavke nove mehanizacije

Zorana Bogdanović | 26. februar. 2020. | 12:05 | Poljoprivreda

„Kako obnoviti mehanizaciju i opremu“ naziv je stručnog skupa koji su u zgradi Opštine Bečej organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, Kancelarija za poljoprivredu Opštine Bečej i Poljoprivredna stručna služba Vrbas.

Na konferenciji su učestvovali i predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom, zastupanjem, distribucijom i prodajom  poljoprivredne mehanizacije i opreme. Skup je održan sa ciljem da se mladi poljoprivrednici upoznaju sa mogućnostima nabavke nove mehanizacije koja će delom biti subvencionisana.

Ministarstvo poljoprivrede je početkom godine raspisalo konkurs za subvencionisanu nabavku novih traktora koji se sklapaju u Srbiji.

Ovu odluku države pozdravili su i poljoprivredni proizvođači iz Bečeja.

Saradnja između opštine Bečej i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu ogleda se u više stotina miliona dinara uloženih u razvoj poljoprivrede na teritoriji najveće potiske opštine.

Poljoprivreda je jedna od najznačajnijih grana u opštini Bečej, zbog čega će lokalna samouprava nastojati da u narednom periodu obezbedi više ulaganja i sredstava za razvoj te oblasti.

Naredne nedelje istovetni skup biće održan u Zrenjaninu. 

Poljoprivrednici se upoznali sa mogućnostima nabavke nove mehanizacije
Ostale vesti iz ove kategorije