Kultura

„Kejovi ljubavi“ Ranka Babića predstavljeni Bečejcima

Zorana Bogdanović | 27. februar. 2020. | 8:33 | Kultura

Knjiga „Kejovi ljubavi“ Ranka Babića predstavljena je ljubiteljima pisane reči u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej, u okviru nedelje kulture koju organizuju „Potisje-Bečej“ i firma „Ekostar pak“.

Delo se sastoji od pesama, kratkih priča, kritičkih tekstova i intervjua koje je autor napisao u proteklih nekoliko decenija.

Književnik Ranko Babić, po struci ekonomista, poezijom je počeo da se bavi za vreme srednjoškolskih dana u Beranskoj gimnaziji u Crnoj Gori. Prvu zbirku pesama objavio je u studentskim danima i od tada neprekidno neguje ljubav prema pisanoj reči.

Njegova četvrta knjiga sadrži novinske prikaze, zavičajnu, ljubavnu i dečiju poeziju, a naslov „Kejovi ljubavi“ ima lično značenje.

Knjiga sadrži više od stotinu dela koja obuhvataju skoro pet decenija autorovog stvaralaštva. Njena vrednost ogleda se u jednostavnosti pisane reči, kaže izdavač Rale Nišavić.

Ranko Babić je svoja dela objavljivao u i izdanjima književne periodike, a uskoro će svetlost dana ugledati i njegova peta knjiga zavičajnih priča pod nazivom „Grumen sunca“. Do kraja godine planira da objavi i knjigu intervjua koje je radio sa poznatim književnicima i umetnicima.

„Kejovi ljubavi“ Ranka Babića predstavljeni Bečejcima
Ostale vesti iz ove kategorije