Zdravstvo

Radno vreme službi Doma zdravlja Bečej

Redakcija TV Bečej | 19. mart. 2020. | 9:31 | Zdravstvo

Radno vreme službi Doma zdravlja Bečej

U skladu sa instrukcijom Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja Bečej  do daljnjeg obavljaće svoj rad u dve smene u periodu od 7 do 18 časova, izuzev Službe hitne medicinske pomoći, koja radi po ustaljenom rasporedu 24 časa dnevno.

Dečiji dispanzer radi svakim radnim danom od 7 do 18 sati, a subotom od  7 do 12 sati. 

Izuzetak su Zdravstvene stanice Bačko Petrovo Selo i Bačko Gradište, koje rade kao i do sada od 7 do 19 h, subotom od 7 do 12, a  nedeljom od  7 do 10.

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (Jodna banja) radi do daljneg samo pre podne od 7-14 sati.

Iz Doma zdravlja apeluju na sve građane, naročito starije životne dobi i one koji boluju od  hroničnih bolesti, da poštuju naredbe i da se  u zdravstvenoj ustanovi javljaju samo ako je to neophodno.

Ukoliko boluju od  respiratornih infekcija  ili  sumnjaju na  simptome virusa Kovid-19, ne treba da ulaze u Dom zdravlja, već da pozovu telefonom i dogovore se sa medicinskim osobljem o narednim koracima. Ukoliko dođu u DZ , obavezno je da se prijave dežurnom  medicinskom osoblju na ulazu, koje će ih dalje uputiti. 

"Preporučujemo svim građanima da prvenstveno koriste  telefonski kontakt na telefone objavljene u svim medijima, radi sprečavanja zaraze", navode u Domu zdravlja.

Apoteke će raditi od 7 do 18 časova, osim Centralne apoteke u Glavnoj ulici koja radnim danima radi od 7 do 19, subotom od 7 do 12, a nedeljom od 10.30 do 12 sati. 

Apoteka Novo selo radi od 8 do 14, a svake nedelje od 7 od 10 sati, dok subotom ne radi. 

Građani koji dolaze u apoteke treba da poštuju pravila i čekaju pred ulazom na distanci od dva metra jedan od drugog, a u apoteku ulaze jedan po jedan.

Ostale vesti iz ove kategorije