Sport

Bečejski kajakaši ponovo na vodi

Vukašin Ljubojev | 27. maj. 2020. | 10:02 | Sport

Nakon duže pauze, treneri i članovi Kajak kanu kluba Bečej sa nestrpljenjem su dočekali da ponovo zaveslaju Tisom.

Kao što je već poznato 11. maja republički Krizni štab propisao je mere radi prevencije i smanjena rizika od prenošenja virusa Kovid -19, koje je preko Ministarstva sporta upućeno svim sportskim klubovima u našoj zemlji.

Međunarodna kajakaška federacija i Kajakaški savez Srbije odlučili su da otkažu, odnosno odlože sva kajakaška takmičenja do 1. juna. Za sada će, nezvanično, biti održana samo dva takmičenja u ovoj godini i to Prvenstvo Vojvodine i Prvenstvo države.

Kada je reč o starijim kajakašima i oni su započeli sa treninzima na otvorenom nakon 11. maja, a ono za šta se trenutno pripremaju jesu već navedena prvenstva, dok će jedan od kajakaša nastupiti na internacionalnom takmičenju.

Dvadesetjednogodišnji Luka Stojkov, koji se ovim sportom bavi 12 godina, siguran je da će nakon teškog perioda u karantinu uspeti da dođe do što bolje forme i što boljeg plasmana na svetskom takmičenju u susednoj Mađarskoj.

Još jednom treba napomenuti da sva zainteresovana deca i njihovi roditelji svakodnevno mogu da dođu na Tisu pogledaju trening i upišu svoju decu na ovaj sport.

Bečejski kajakaši ponovo na vodi
Ostale vesti iz ove kategorije