Politika

SNS ubedljivo pobedio, sve liste na lokalu ušle u Skupštinu opštinu Bečej

Zorana Bogdanović | 21. jun. 2020. | 20:20 | Politika

Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" ubedljivo je pobedila na lokalnim izborima osvojivši 52 odsto glasova građana, pokazuju preliminarni rezultati.

Savez vojvođanskih Mađara u Bečeju osvojio je oko 30 odsto glasova, Pokret obnove Kraljevine Srbije 5,7%, Socijalistička partija Srbije 4,8 procenata i koalicija Vojvođanski front 3,3 odsto.

 

Posmatrano u odborničkim mandatima, prelimirarno:

SNS - 21

SVM - 11

POKS - 2

SPS - 1

LSV - 1

 

Na izbore izašlo oko 53 odsto birača u opštini Bečej

Večeras u 20 časova zatvorena su biračka mesta. Prema nezvaničnim podacima na izbore je izašlo oko 53% građana, a prema informacijama Izborne komisije opštine Bečej sve je proteklo bez ikakvih incidenata.

U odnosu na pre četiri godine, SNS je osvojio oko 1.000 glasova više, posmatrano u procentima oko 15 odsto više.

Kada je reč o postizbornim koalicijama, u SNS-u kažu da će u narednim danima razgovarati sa svim političkim akterima, te da jeće dogovor moguć sa onima koji budu prihvatili i podržali njihov plan i program koji su predstavili u toku predizborne kampanje.

"Bojkot nije bio tema ovih izbora"

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Bečej, Vuk Radojević, komentarišući izlaznost birača, kazao je da "bojkot nije bio tema ovih izbora".

"U opštini Bečej to nije imalo nikakvu težinu, jer je izlaznost sada veća nego 2016. godine. Svi oni koji su se zalagali za bilo kakvu vrstu bojkota su doživeli potpuni debakl ovde u Bečeju. To najbolje govori o odgovornosti građana opštine Bečej, da oni žele da iskoriste svoje pravo i daju svoje poverenje onima kojima veruju", zaključio je Radojević.

SNS ubedljivo pobedio, sve liste na lokalu ušle u Skupštinu opštinu Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije