Turizam

Bečejski planinari osvojili vrh Južnog Kučaja i obišli istočnu Srbiju

Zorana Bogdanović | 9. jul. 2020. | 11:03 | Turizam

Planinarsko društvo „Lesson“ iz Bečeja nedavno se vratilo sa četvorodnevne akcije planinarenja na Južnom Kučaju, u čijem podnožju se na 480 metara nadmorske visine nalazi izletište Grza, koje je dobilo naziv po istoimenoj reci.

Ukupno 34-oro naših sugrađana uživalo je u lepotama Paraćina, obišli su Gamzigradsku Banju, arheološko nalazište Feliks Romulijana, posetili su manastir Ravanica, vodopad Veliki buk ili Lisine, krupanjsko vrelo i Banju Ždrelo.

Osim edukativno-turističkih sadržaja, naši sugrađani su se, u saradnji sa paraćinskim planinarskim klubom „Javorak“, popeli na vrh Južnog Kučaja koji nosi naziv Vis i nalazi se na 873 metra nadmorske visine.

Ovu aktivnost pomogle su Kancelarija za mlade opštine Bečej i Bečejprevoz. Minula akcija je peta po redu koju bečejski planinari organizuju na planinama širom Srbije. Do sada su se zahvaljujući njima upoznali sa lepotama Divčibara, Rajca, Tare, Soko Banje i Ovčarsko-kablarske klisure.

Tradicionalna planinarska akcija „Lesson-a“, kao ni ostale tog tipa u Vojvodini ove godine nisu održane zbog epidemiološke situacije sa korona virusom. Ipak, ukoliko prilike budu takve, bečejski planinari će realizovati nekoliko aktivnosti.

Bečejski planinari osvojili vrh Južnog Kučaja i obišli istočnu Srbiju
Ostale vesti iz ove kategorije