Sport

Fudbal: Somborci u Gradištu demonstrirali igru višeg ranga

Vukašin Ljubojev | 13. jul. 2020. | 9:15 | Sport

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, minulog vikenda odigrao je svoju drugu pripremnu utakmicu sa ekipom višeg ranga „Radničkim 1912“ iz Sombora, koja se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodina.

Nakon prvog poluvremena i rezultata od 0:1, Somborci u drugom delu meča daju po gasu i za 22 minuta postižu još sedam golova. Strelci za crveno - bele bili su Radovanović u 13, Antunić u 55. i 66, Rajkovača u 59. i 65, Terzić u 63, Šveljo u 62. i Pavić u 77. minutu.

U prvo poluvreme domaći su izašli sa mnogo jačom postavom što je rezultiralo da se nakon prvih 45 minuta na odmor ode sa minimalnih 1:0 za Somborce. Imali su Gradištanci svoje prilike u prvom delu meča, ali nažalost ni jednu nisu do kraja uspeli da materijalizuju.

U drugom delu meča trener Dabižljević, promenio je kompletnu postavu i dao priliku momcima koji su 2004. i 2003. godište, kojima je, prema njegovim rečima, ovo bila dobra prilika da se kale i da naprave razliku između omladinskog i seniorskog fudbala.

Kada je reč o Somborcima, oni su iskoristili drugačiju taktiku. Trener Maksimović počeo je meč sa nekoliko, kako kaže, dečaka koji su došli na probu i sa četiri igrača iz omladinske škole ovog kluba, dok je u drugi deo meča uveo igrače koji će biti okosnica u prvenstvenim mečevima.

Naredna pripremna utakmica fudbalere Vojvodine očekuje već u sredu kada će ponovo u ulozi domaćina ugostiti ekipu Omladinskog fudbalskog kluba Sirig.

Fudbal: Somborci u Gradištu demonstrirali igru višeg ranga
Ostale vesti iz ove kategorije