Sport

Fudbal: Voša probila led sa čak šest golova

Vukašin Ljubojev | 16. jul. 2020. | 8:53 | Sport

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta juče je na svom stadionu savladao ekipu Omladinskog fudbalskog kluba Sirig sa 6:2 (3:0).

Nakon dva poraza u pripremnim utakmicama i nijednog postignutog gola na ta dva meča, igrači Vojvodine uspeli su da realizuju ono što se dugo čekalo i vežbalo na treninzima, Novosadski ligaš savladan je sa velikom razlikom a u listu strelaca na strani domaćih upisalo se čak pet fudbalera.

Prvi gol na meču postigao je Nenad Vinović u 25. minutu, kada je sa ivice kaznenog matirao golmana Siriga i otvorio seriju golova. Za drugi gol čekalo se samo pet minuta. Lazar Vranješ dočekuje asistenciju u pravo vreme na pravom mestu i desnom gađao bliži ugao za dva nula. Treći i poslednji gol u prvom delu meča postigao je Bratislav Jelić, koji je u solo prodoru obišao golmana i overio za 3:0.

Četvrti gol za Vošu, a prvi u drugom poluvremenu, postiže Ljubomir Živanović u 69. minutu, a potom i u 75. kada koristi grešku gostujućeg golmana za 5:0. Poslednji, šesti gol, na meču za domaće u 80. minutu, postigao je Simo Janković za velikih 6:0.

Na strani gostiju iz Siriga u listu strelaca do kraja meča upisali su se Srđan Brežnjak u 82. i Luka Stojanović u 90. minutu, nakon čega je sudija i odsvirao kraj meča.

Nakon ovog meča, ekipu Vojvodine očekuje gust raspored jer ih već za vikend očekuju dva gostovanja, u subotu sa Mladošću iz Apatina, a u nedelju sa fudbalerima AFK-a iz Ade.

Fudbal: Voša probila led sa čak šest golova
Ostale vesti iz ove kategorije