Sport

Fudbal: Pala i Slavija u Bačkom Gradištu, neka se pripreme Čuružani

Vukašin Ljubojev | 6. avgust. 2020. | 8:53 | Sport

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, sinoć je u desetoj pripremnoj utakmici na svom stadionu savladao ekipu Slavije iz Pivnica sa 3:1.

U dva različita poluvremena, po ne baš idealnim vremenskim uslovima, ekipa Voše uspela je u drugom delu meča da savlada ekipu iz Područne fudbalske lige Sombor.

Prvi gol na meču postigao je Lazar Vranješ u 51. minutu. Dugu loptu, sa više od pola terena šutira kapiten Bilbija, a Vranješ pred golmanom Slavije izlazi kao pobednik i načinje gol gostiju. Drugi gol na asistenciju Dabižljevića postiže Bojan Ćulum dva minuta kasnije i to na sličan način. Dabižljević sa pola terena prosleđuje loptu, Ćulum prolazi golmana i po levoj strani trese mrežu za 2:0. U listu strelaca na strani domaćih upisao se i Dimitrije Ilić, kojeg je u 82. minutu u sličnoj akciji kao i kod prvog gola, uposlio Bilbija sa polovine igrališta, gde Ilić iskusno savladava golmana gostiju i povisuje na 3:0. Jedini i poslednji gol na meču za ekipu Slavije postigao je Stefan Marojević.

Jakim ritmom igra Vojvojvodina minulih nedelja. Pored treninga, uigravanje ekipe obavlja se i kroz mečeve koji se igraju subotom, nedeljom i sredom, a razlog tome je kvantitet igračkog kadra, kaže Dabižljević.

Vošu očekuju još dve pripremne utakmice do početka prvenstva. Prvu narednu igraju u subotu sa Hajdukom iz Čuruga, a prema rečima trenera Dabižljevića, igraće je u mešovitom sastavu, kako bi sutradan, u nedelju u generalci sa TSK-om iz Temerina izašli sa okvirnim sastavom koji bi trebao da nastupi i u premijernom ligaškom meču sa Obilićem iz Novog Kneževca.

Fudbal: Pala i Slavija u Bačkom Gradištu, neka se pripreme Čuružani
Ostale vesti iz ove kategorije