Politika

Dragan Tošić ponovo predsednik opštine Bečej

Redakcija TV Bečej | 21. avgust. 2020. | 11:28 | Politika

Na današnjoj konstitutivnoj  sednici SO Bečej, Dragan Tošić, dosadašnji predsednik opštine Bečej ponovno je izabran za predsednika i krenuo je u svoj drugi mandat, što je za većinu bilo i očekivano. Tošić je tajnim glasanjem dobio 35 glasova odbornika koji su prisustvovali današnjoj sednici. Inače Skupštinu opštine čine 36 odbornika, a na poslednjim izborima održanim 21. juna, mandati su raspoređeni tako da većinu u novom sazivu od  20 odbornika ima SNS, za njom je SVM sa 11 odbornika, po dva imaju SPS i POKS i jednog Vojvođanski front.

Nakon potvrđivanja mandata odbornicima usledio je izbor opštinskog rukovodstva, gde su takođe tajnim glasanjem birani predsednik SO Bečej kao i njegov zamenik.  Jednoglasno je za predsednika Skupštine opštine izabran Igor Kiš iz Saveza Vojvođanskih Mađara, a za njegovog zamenika izabran je doskorašnji predsednik skupštine mr. Nenad Tomašević.

Žolt Lovaši Latinčić je novi sekretar skupštine opštine Bečej, a zamenik je Irina Korenoj Vračarić. Svetlana Vuletić dosadašnja članica opštinskog veća je zamenica predsednika opštine, a članovi veća su: Dalila Dujaković, Dane Mandić, dr Anđelko Mišković, Dušan Milovanov, Dragan Kovačev, Emeše Đere Dečov i Serda Balaž uz predsednika i zamenika predsednika opštine.

Vuk Radojević je takođe u svom obraćanju kolegama istakao da je politička stabilnost i kontinuitet u radu izuzetno značajan faktor za dalji razvoj, a da je saradnja na nikad boljem nivou sa pokrajinskim  i republičkim nivoima vlasti.
Priliku da se sa govornice obrate iskoristili su i predstavnik Saveza Vojvođanskih Mađara Viktor Molnar, kao i dr Vojislav Blažin iz Socijalističke Partije Srbije.

Igor Kiš je na kraju današnje sednice, podsetio i sve odbornike da imaju pravo da osnuju odborničke grupe, kao i da je ubeđen u dobru i kvalitetnu saradnju u novom četvorogodišnjem mandatu.

Dragan Tošić ponovo predsednik opštine Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije