Privreda

Počelo prikupljanje PET ambalaže koja se do sada nije odvajala

Vukašin Ljubojev | 17. septembar. 2020. | 4:43 | Privreda

Preduzeće „Potisje-Bečej“ počelo je sa prikupljanjem PET ambalaže koja se do sada nije ubacivala u zelene džakove i žute kontejnere.

Pored plastičnih flaša od vode, sokova, piva, staklene ambalaže, papira i kartona, kao i predmeta od aluminijuma, od sada će žitelji opštine Bečej flaše od mleka, jogurta, ulja i deterdženata takođe moći da deponuju u kontejnere i džakove namenjene za reciklažni otpad.

Kako napominje Gaković, preduzeću preostaje da pronađe otkupljivača za tetrapak ambalažu, jer je na žalost reciklaža ove vrste otpada tek u povoju.  Reciklažni otpad  na teritoriji opštine Bečej je sve čistiji, ali se često dešava da se u kontejnerima i džakovima završi i smeće koje se ne reciklira.

Otkako je počela akcija prikupljanja staklene ambalaže za vrećicu na dar, sve veće količine ovog otpada završava na pravom mestu. Mesečno se prikupi oko oko 5 tona. Kada je reč o drugom reciklažnom otpadu, pet ambalaže sakupi se od šest do sedam tona, papira i kartona oko tri tone, a limenki oko 500 kilograma na mesečnom nivou.

U cilju lakše i brže manipulacije sa sekundarnim sirovinama na deponiji „Potisje-Bečej“ je u prethodnom periodu akcenat stavilo na tehničko opremanje Botre.

Počelo prikupljanje PET ambalaže koja se do sada nije odvajala
Ostale vesti iz ove kategorije