Privreda

U ponedeljak startuje akcija odnošenja kabastog otpada iz domaćinstava

Zorana Bogdanović | 2. oktobar. 2020. | 6:25 | Privreda

Preduzeće „Potisje-Bečej“ DOO organizuje veliko jesenje čišćenje i sakupljanje kabastog otpada na teritoriji opštine Bečej, koje počinje u ponedeljak 5. i traje do 12. oktobra.

U tom periodu građani treba da ispred svojih domova iznesu nepotrebne kabaste stvari, onim danima kada im se inače odnosi kućno smeće.

U „Potisju“ kažu da se u okviru ovakvih akcija iz domaćinstava sa teritorije opštine Bečej u proseku iznese oko 230 tona kabastog otpada. Građani dodatne informacije u vezi sa odnošenjem kabastog otpada mogu dobiti na brojeve telefona 063/865-25-66 i 062/88-62-408.

Nakon akcije jesenjeg spremanja, radnici „Potisja“ će iz domaćinstava u Bečeju i Bačkom Petrovom Selu odnositi džakove sa sekundarnim sirovinama i to 12. oktobra u Bačkom Petrovom Selu, 14. u prvoj mesnoj zajednici, 15. u drugoj i 16. oktobra u trećoj mesnoj zajednici.

Paralelno sa ovim aktivnostima, „Potisje“ nastavlja sa sakupljanjem staklene ambalaže. Sutra je predviđeno sakupljanje ovih sirovina u Radičeviću, u nedelju 4. oktobra u Bačkom Petrovom Selu, u Drljanu i Mileševu 10. a u Bačkom Gradištu 11. oktobra. Ko donese 15 ili više staklenih tegli i flaša dobiće po jednu platnenu torbu.

U ponedeljak startuje akcija odnošenja kabastog otpada iz domaćinstava
Ostale vesti iz ove kategorije