Sport

Vaterpolo: Premijera Bečeja sa plus deset

Vukašin Ljubojev | 12. oktobar. 2020. | 8:21 | Sport

U okviru 1. kola Prve B lige Srbije vaterpolisti Bečeja savladali su ekipu Singidunum iz Beograda rezultatom 14:4, po četvrtinama 6:1, 3:0, 2:1, 3:2.

Golove za Bečej postigli su Nastić i Bošković po jedan, Velimirov i Jović po dva gola, Pantić tri, dok se Korovljev čak pet puta upisao u listu strelaca.

Imali su domaći od samog starta i veću dominaciju u bazenu i bolju preciznost, što je rezultiralo da već u prvoj četvrtini potope goste iz Beograda sa 6:1.

U drugom delu meča plavi ponovo daju po gasu i sa još tri gola odlaze na poluvreme sa rezultatom od 9:1.

U trećoj četvrtini gosti smanjuju na 9:2, ali se Bečejci ponovo do kraja ovog dela utakmice odlepljuju na 11:2.

U poslednjem, četvrtom delu meča slična situacija. Gosti ponovo prvi postižu gol, ali domaći na minut i po pre kraja dovode Bečej na plus deset, a održavajući razliku meč završavaju u svoju korist sa 14:4. 

U ovoj i sledećoj godini fokus će biti na afirmaciji mlađih igrača, uz pomoć nekoliko vaterpolista koji su ostali u timu, kaže trener Bečejaca Goran Krstonošić i dodaje da podmlađenu ekipu čine momci 2007. godište. Zatečena situacija u klubu nedostaju igrači 2002, 2003. 2004. godište koji treba da čine okosnicu ekipe. Zato će u budućnosti pritisak biti na vaterpolistima 2005, 2006. i 2007. godište.

U narednoj utakmici vaterpolisti Bečeja putuju u Šabac, gde će protiv tamošnje ekipe Sava pokušati da izbore nove bodove i zadrže sam vrh Prve B lige.

Vaterpolo: Premijera Bečeja sa plus deset
Ostale vesti iz ove kategorije