Društvo

Građani opštine Bečej i ove godine odlučuju o investicionim prioritetima

Zorana Bogdanović | 13. oktobar. 2020. | 14:30 | Društvo

Građani opštine Bečej i ove godine imaće priliku da se izjasne u šta bi naredne godine trebalo investirati novac iz lokalne kase.

Cilj akcije „Budžet po meri građana – i ti se pitaš“, koju sprovodi Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa Opštinom Bečej, jeste da omogući svim stanovnicima da se aktivno uključe u proces donošenja odluka u vezi sa načinom trošenja budžetskih sredstava, usmerenim na realizaciju investicija.

Imajući u vidu da će, zbog sveopšte epidemiološke situacije, u narednoj budžetskog godini iznos sredstava za investicije biti gotovo duplo manji u odnosu na prethodne, sugestija je da se građani opredele za projekte manjeg obima.

Svoje investicione prioritete mogu predložiti putem elektronskog upitnika zaključno do 12. novembra, a oni sa najviše glasova naći će se na glasačkom listiću.

Predsednik opštine je najavio da će zajedno sa saradnicima iz odeljenja za finansije održati okrugle stolove u svim mesnim zajednicama, kako bi što veći broj građana učestvovao u formiranju najvažnijeg dokumenta za 2021. godinu.

Građani opštine Bečej i ove godine odlučuju o investicionim prioritetima
Ostale vesti iz ove kategorije