Društvo

Ognjen Spajić znanja iz različitih nauka sticao u „Petnici“

Zorana Bogdanović | 16. oktobar. 2020. | 9:09 | Društvo

Ognjen Spajić, učenik osmog razreda Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja, jedini je predstavnik opštine Bečej koji je učestvovao na ovogodišnjoj „Letnjoj naučnoj školi“ u istraživačkoj stanici „Petnica“.

Za program, namenjen učenicima osnovnih škola, prijavilo se više od 1.000 đaka iz cele Srbije, a izabrano je ukupno 209 učesnika, među kojima i mladi Bečejac Ognjen Spajić. On se za seminar prijavio na ličnu inicijativu. Napisao je esej, autobiografiju, dok su nastavnici sačinili preporuke.

Tokom boravka u „Petnici“ Ognjen je bio uključen u aktivnosti teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti više različitih nauka, koje su zastupljene u toj istraživačkoj stanici.

Ognjen Spajić je odličan đak. U slobodno vreme trenira vaterpolo i svira gitaru. Završio je osnovno muzičko obrazovanje u Bečeju, ali željan znanja iz oblasti ove umetnosti, školovanje je nastavio u Zemunu.

Najpre mu je cilj da osnovno obrazovanje završi kao „vukovac“, a potom da upiše željenu srednju školu, koja će mu dati dobru osnovu za fakultet. O svojim planovima nije želeo da govori previše, ali jedno je, kaže, sigurno – i naredne godine će pokušati da ode u „Petnicu“.

Ognjen Spajić znanja iz različitih nauka sticao u „Petnici“
Ostale vesti iz ove kategorije