Društvo

„Sila iz pozadine i novi svetski poredak” – okrugli sto u Spomen kući „Tan“

Redakcija TV Bečej | 19. oktobar. 2020. | 9:12 | Društvo

„Sila iz pozadine i novi svetski poredak“ bila je tema okruglog stola koju je u Spomen kući „Tan“ organizovalo Društvo stvaralaca i inovatora iz Bečeja.

Gosti okruglog stola su bili Žolt Lovaši Latinčić diplomirani pravnik, dr Đula Konc lekar opšte prakse, Balaž Serda istoričar i nastavnik latinskog jezika i paroh dr Laslo Horvat. Diskusiju je vodio Tibor Dostan predsednik Društva stvaralaca i inovatora iz Bečeja. On je rekao da se u Spomen kući „Tan“ već duže vreme realizuju okrugli stolovi na kojima se razgovara o osetljivim temama iz oblasti javnog života.

Doktor Đula Konc izjavio je da posmatrajući ovu temu sa aspekta zdravstva, možemo zaključiti da sila iz pozadine i te kako utiče na novi svetski poredak.

Laslo Horvat paroh iz Bačkog Gradišta je ukazao na to da ako hriščani ne ispoljavaju svoju veru na pravi način, onda zbog uticaja interneta, koji je pun takozvanih novih religija i sekti, mogu biti uzdrmani, pa čak mogu i da izgube svoju veru.

Po završetku diskusije publika je imala priliku da učesnicima okruglog stola postavi razna pitanja.

Predsednik Društva stvaralaca i inovatora iz Bečeja. je najavio da se 30. oktobra u Spomen kući „Tan“ planira predavanje Ištvana Radeka o njegovim najnovijim inovacijama, a u novembru spremaju novi okrugli sto na temu „Sadašnjost i budućnost obrazovanja“.

„Sila iz pozadine i novi svetski poredak” – okrugli sto u Spomen kući „Tan“
Ostale vesti iz ove kategorije