Društvo

Osim za ugostitelje, kraće radno vreme i za prodavnice

Redakcija TV Bečej | 17. novembar. 2020. | 12:04 | Društvo

Osim za ugostitelje, kraće radno vreme i za prodavnice

Počev od danas prodavnice, trgovinski centri i maloprodajni trgovinski objekti na teritoriji opštine Bečej radiće do 21 čas. Takvu odluku doneo je juče Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

Ova mera se izuzetno ne odnosi na radno vreme apoteka i benzinskih pumpi.

Pravna lica i preduzetnici dužni su da odrede osobu koja je odgovorna za poštovanje mera nošenja lične zaštitne maske (korona redar), izuzev onih pravnih lica i preduzetnika koji imaju do troje zaposlenih, navodi se u zaključku.

Pored toga, i dalje su na snazi prethodno donete mere koje se odnose na dezinfekciju rukohvata potrošačkih kolica i korpi, a broj potrošača se ograničava prema kriterijumu u zavisnosti od kvadrature na 4m2 po potrošaču.

Doneta zabrana masovnih okupljanja poput rođendana, proslava, venčanja i tome slično, pooštrena je i umesto 10, u istom zatvorenom prostoru može da boravi maksimalno 5 osoba.

Zabrana rada posle 21 čas uvedena je i za pozorište i bioskop, a ova mera se ne odnosi na ugostitelje koji vrše dostavu hrane. I dalje važi mera da za jednim stolom maksimalno mogu sedeti dve osobe, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej preporučio je svim građanima koji proslavljaju krsne slave, da to čine u krugu porodice u cilju smanjenja mogućnosti zaražavanja i prenosa virusa Кovid-19.

Ostale vesti iz ove kategorije