Sport

Kik-boks klubu Bečej i Šahovskom klubu Pion uručena vredna sportska oprema

Vukašin Ljubojev | 15. mart. 2021. | 8:33 | Sport

Zahvaljujući donaciji privrednog sektora i lokalnoj samoupravi, Kik-boks klub Bečej i Šahovski klub “Pion” iz Bečeja postali su bogatiji za novu sportsku opremu u vrednosti od 70.000 dinara.

Bečejski kik bokseri dobili su rukavice, štitnike, kacige, bandažere i ostalu prateću opremu koja odgovara njihovim potrebama. Sa druge strane, bečejski šahisti dobili su šest najmodernijih i najkvalitetnijih digitalnih satova koji će olakšati njihove aktivnosti i turnire.

Donaciju sportistima dvaju klubova uručio je član Opštinskog veća za sport, omladinu, turizam i odnose s javnošću, Dane Mandić. On je istakao da će šahisti u narednom periodu biti uključeni u manifestacioni turizam.

Kik boks klub Bečej broji više od 50 članova, od kojih se petnaest takmiči u različitim uzrasnim kategorijama i disciplinama ovog sporta i niže brojne uspehe na takmičenjima državnog, pokrajinskog, ali i međunarodnog nivoa.

Šahovski klub „Pion“ nastao je 1968. godine u Bečeju. U to vreme zahvaljujući visprenim bečejskim šahistima dogurao je do Vojvođanske lige, što je u rangu današnje druge lige. Međutim, vremenom je klub počeo da stagnira i sticajem okolnosti izgubio je kvalitetne igrače. Ipak, plan je da se pokrenu mlađe snage i da klub ponovo krene uzlaznom putanjom.

Oba kluba nalaze se u objektu DTV „Partizan“, koji je nedavno prešao u vlasništvo Opštine Bečej, čime su se otvorile mogućnosti za njegovu rekonstrukciju i adaptaciju, koja je preko potrebna.

Dok se čeka rekonstrukcija, lokalna samouprava je sanirala deo krova koji je prokišnjavao i ometao rad šahovskog kluba i zamenila rasvetu u njihovim prostorijama.

Podsetimo da je Opština Bečej u prethodnom periodu obezbedila novu tatami podlogu za džudo klub „Mladost“ u vrednosti od 300.000 dinara, potom Odbojkaškom klubu Bečej najmodernu opremu za prvi tim vrednu 350.000 dinara.

Kik-boks klubu Bečej i Šahovskom klubu Pion uručena vredna sportska oprema
Ostale vesti iz ove kategorije