Društvo

Održana „VI Međunarodna kolonija eko stvaralaca” u Bečeju

Redakcija TV Bečej | 7. septembar. 2021. | 9:51 | Društvo

Minule subote održana je šesta tradicionalna „Međunarodna kolonija eko stvaralaca” koju organizuje Udruženje Građana Ekobečej. Partner u organizaciji bila je likovna sekcija „Duga”, koja radi u sklopu MKD „Petefi Šandor” iz Bečeja. Dok je domaćin manifestacije i ove godine bila Spomen kuća „Than”.

Kolonija je jedinstvena po tome što se kao podloga za kreacije koristi recikliran papir. Za farbanje se koriste prirodni materijali poput orahovog bajca, soka od cvekle i sličnog. Učesnici pored recikliranog papira koriste i drvo i staru tkaninu.

Kako ističu na ovaj način žele da ukažu na važnost reciklaže u očuvanju čovekove okoline.

Svake godina na ovoj koloniji se susreće oko 100 učesnika raznih profila umetnosti, slikari, drvorezci i slikari stakla, te se može se slobodno reći da je ovo najveća manifestacije ove vrste u okruženju, kazao je Zoltan Kiš, predsednik Udruženja građana „Ekobečej”.

Piroška Tot Kaša vođa likovne sekcije „Duga” nam je rekla da je za njih bio veliki izazov stvarati na recikliranom papiru, ali da su se snašli, a pošto je ove godine određena tema kolonije, a to je Vojvodina, učesnici su izradili veoma lepe radove, sa bogatim motivima na ovu temu.

Manifestacija je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i opštine Bečej.

Izložbu radova ove kolonije svi zainteresovani mogu pogledati radnim danima do 25. septembra u Spomen kući „Tan”.

Održana „VI Međunarodna kolonija eko stvaralaca” u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije