Kultura

Likovna kolonija spojila umetnost i očuvanje prirode

Redakcija TV Bečej | 10. oktobar. 2016. | 16:13 | Kultura

UG „Ekobečej“ i likovna sekcija „Duga“ iz MKD „Petefi Šandor“  9. oktobra organizovali su likovnu koloniju u Spomen kući „Tan“.

Kao što je poznato „Ekobečej“ često realizuje razne akcije i manifestacije sa ciljem da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Ovoga puta su smislili nešto kreativno, jer su spojili recikliranje i umetnost. Tema je bila povezana sa zaštitom prirode, a učesnici kolonije su za svoje radove koristili reciklirani papir, koji je napravljen na kreativnim radionicama „Ekobečeja“.

Na likovnoj koloniji učestvovalo je oko 25 amaterskih umetnika, osim Bečejaca došli su i gosti iz raznih mesta širom Vojvodine.

Celodnevno druženje je počelo sa doručkom i obilaskom Goranskog parka, Tise, Šlajza kako bi učesnici dobili inspiraciju za slikanje. Kako su nam organizatori rekli, ovakve manifestacije su odlične za druženje i razmenu iskustva.

Prema rečima Piroške Tot Kaša, vođe likovne sekcije „Duga“, njihova saradnja sa „Ekobečejom“ traje već neko vreme, a rezultat zajedničkog rada su kreativni i interesantni predmeti.

Od radova koji su napravljeni na likovnoj koloniji biće organizovana izložba kako bi svi sugrađani imali priliku da pogledaju šta su umetnici stvorili u okviru tog jednodnevnog druženja.

Likovna kolonija spojila umetnost i očuvanje prirode
Ostale vesti iz ove kategorije