Közélet

Nyilvános felhívás az építőanyagok szétosztására a menekülteknek

TV Bečej Redakcija | 2016. december. 22. | 23:13 | Közélet

Nyilvános felhívás az építőanyagok szétosztására a menekülteknek

A nyilvános felhívást az építőanyagok szétosztására a menekültek lakhatási feltételeinek javításához ma, december 26-án, teszik közzé a Városháza folyosóján található hirdetőtáblán, valamint Óbecse község Helyi Közösségeiben.

A segélyre olyan személyek pályázhatnak, akik az események következményeként 1991 és 1995 között szerezték meg a menekült státuszt Szerbiában, függetlenül a státuszukra a lakhatási igényeik megoldásának idején, vagyis: menekültek, akik kollektív központokban vagy más típusú csoportos szállásban élnek, formális vagy nem formális, illetve kiszolgáltatott menekültek privát szállásban, valamikor bérleti joggal rendelkezők, akik tartós megoldás nélkül maradtak a származási országukban vagy Szerbiában. Minden a kiszolgáltatottságra vonatkozó meghatározott kritériumok alapján fel van tüntetve a Kedvezményezettek Kiválasztási Bizottságának értesítésében.

A Kedvezményezettek Kiválasztási Bizottsága a menekültek lakhatási szükségeinek megoldásában minimum 30 csomag építőanyag szétosztásával segít.

Emlékeztetőül, Óbecse község a Regionális menekült személyek lakhatási programjának keretén belül 20 ház vásárlásához kapott eszközöket menekülteknek Bosznia és Hercegovinából, illetve Horvátországból.

Az eszközök összértéke az adományozott építőanyagokhoz és a házak vásárlásához 490.000 euró.

Szerbia állam Regionális lakhatási programja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa (UNHCR) támogatásával valósul meg, valamint az Európai Unió eszközeiből, aki egyben a legnagyobb donátor, csakúgy, mint az USA, Németország, Olaszország, Norvégia, Svájc, Dánia, Törökország, Luxemburg, Ciprus, Románia, Csehország, Szlovákia, Magyarország, illetve a Szerb Köztársaság jelentős hozzájárulásával.

Még több hír ebből a kategóriából