Kultura

Upis u Muzičku školu „Petar Konjović“ putem interneta

Zorana Bogdanović | 21. maj. 2020. | 8:39 | Kultura

Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju u novu školsku godinu upisuje 45 đaka. Do sada je pristiglo 17 onlajn prijava, a budući učenici škole na raspolaganju imaju šest smerova – klavir, violina, harmonika, gitara, tambura, klarinet i solo pevanje.

Zainteresovani đaci na internet stranici muzičke škole mogu pronaći obrazac, popuniti ga i poslati elektronski. Svi kandidati će biti pozvani na proveru muzičkih sposobnosti.

Podsetimo da je bečejska muzička škola prošle godine otvorila istureno odeljenje u Čurugu, a tamo su ostala još četiri slobodna mesta na instrumentu klavir. U novoj školskoj godini, nadaju se u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ otvoriće i odeljenje u Temerinu i to za tri instrumenta.

Inače, nastava solfeđa i učenja instrumenta tokom trajanja vanrednog stanja odvijala se na daljinu, putem interneta. Imajući u vidu da pojedini đaci kod kuće nisu imali instrumente, škola im je iznajmila električne klavire kako bi bez problema mogli da prate nastavu.

Odlukom Ministarstva prosvete, učenici završnih razreda druge nedelje juna polagaće ispite u zgradi muzičke škole, uz poštovanje propisanih mera zaštite.

Muzička škola „Petar Konjović“ broji oko 300 đaka, a ove godine ispratiće 26 diplomaca.

Upis u Muzičku školu „Petar Konjović“ putem interneta
Ostale vesti iz ove kategorije