Društvo

Zbog izlivanja reke iz korita malo kupača na Tisi

Zorana Bogdanović | 30. jun. 2020. | 8:49 | Društvo

Obalom Tise pored kamp naselja u Bečeju gotovo dve nedelje ne prolaze šetači. I kupača gotovo i da nema jer se reka izlila iz korita.

Tisa je prekrila stazu pored same obale, a prema procenama meštana koji žive ili često borave ovde, voda je od korita do sadašnje tačke nadošla u dužini od nekoliko metara.

Srećom, opasnost po kampove ne postoji, a u narednim danima očekuje se povlačenje reke u korito, rekao nam je Bečejac Miljan Jovanović, vlasnik apartmana „Tiski mir“.

Nađe se i po koji kupač, koji ne može da odoli Tisi. Ipak, uživanja nema u toj meri, što zbog mulja pod nogama, što zbog činjenice da je zbog izlivanja reka mutna, objašnjava naš sagovornik.

U toku letnje sezone obala Tisa je puna posetilaca, kako domaćih, tako i onih iz okolnih mesta. Iako su poslednjih nekoliko dana obeležile tropske temperature, kupališna sezona na Tisi nije u punom jeku.

Stanovnici i ljubitelji Tise očistili su smeće koje je rekla donela pred njihove kampove. Ipak, apeluju na sve građane da budu savesni i da čuvaju blago kakvo bi mnogi samo poželeli da imaju.

Zbog izlivanja reke iz korita malo kupača na Tisi
Ostale vesti iz ove kategorije