Privreda

Bečejka među cvećem živi svoje snove

Zorana Bogdanović | 7. jul. 2020. | 9:25 | Privreda

Bečejka Ester Šimon u svet cvećarstva uplovila je pre tri decenije, a otkako je ove godine pokrenula sopstveni posao i otvorila cvećaru, kaže da živi svoje snove.

U cveću i biljkama pronalazi sreću svakog dana, ali ne zaboravlja 15. januar 1990. godine kada je načinila svoje prve korake u ovoj delatnosti i pronašla profesiju kojom će se, kaže, baviti do kraja života.

Iako po svojoj prirodi veoma skromna, otkrila nam je da je cvetne aranžmane pravila za mnoge poznate ličnosti, dok je godinama živela i radila u Beogradu.

Čak i u najtežim trenucima, a bilo ih je kaže mnogo, nije odustajala od svojih snova. Kada je rešila da zasnuje porodicu u Bečeju, okrenula je novi list i otvorila dve cvećare - jednu na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u ulici Hajduk Veljka 112, i drugu u Novosadskoj ulici broj 26, koja nosi naziv „Žuti neven“.

Trendovi u cvećarstvu, kao i u drugim oblastima, menjaju se iz godine u godinu. Za aranžmane se najčešće traže astromerije, lizijantusi, sitne ruže, hortenzije, frezije.

Najvažnije je sve bude urađeno po meri i volji mušterije, objašnjava Ester i sa ponosom ističe da njeni sugrađani neguju ljubav prema različitim vrstama cveća.

Ljubitelji biljaka na ovom mestu mogu dobiti i savete za pravilan i kvalitetan uzgoj cveća. 

„Žuti neven“ u Novosadskoj ulici 26 od ponedeljka do subote radi od 8 do 20 časova, a nedeljom od 8 do 11, dok je cvećara na groblju otvorena radnim od 7 do 18 časova, subotom od 5.30 do 18 časova, a nedeljom od 7 do 12.

Bečejka među cvećem živi svoje snove
Ostale vesti iz ove kategorije