Privreda

„I-Novi tekstili“: Do kraja 2020. posao za oko 200 osoba

Zorana Bogdanović | 25. avgust. 2020. | 9:28 | Privreda

Pogon fabrike „I-Novi tekstili“, koja se nalazi u sastavu italijanske kompanije „Norman group“, otpočeo je sa radom u junu. U ovaj poslovno-proizvodni kompleks u industrijskoj zoni u Bečeju uloženo je oko 8,2 miliona evra.

Trenutno je tamo angažovano 80 osoba, a plan je da do kraja godine u ovom pogonu bude zaposleno do 200 ljudi.

Inače, „Norman grupa“ je lider u Evropi za proizvodnju donjeg veša bez šavova, koji se izrađuje po specijalnoj inovativnoj tehnologiji. Osim u Italiji poseduju nekoliko proizvodnih pogona u Češkoj i Rumuniji, a rade za poznate internacionalne brendove.

U fabrici kažu da obuka radnika traje oko godinu dana. Trenutno se u bečejskom pogonu šije ženski donji veš za potrebe nemačkog tržišta, ali u proizvodni asortiman italijanske kompanije uskoro će biti uvrštena sportska odeća i trikotaža.

U pogonu „I-Novi tekstili“ kažu da se veliki značaj pridaje bezbednosti zaštite na radu, sa posebnim poštovanjem zaštitnih mera u borbi protiv korona virusa.

Inače, u fabrici su trenutno otvorena radna mesta za desetak pozicija. Konkurs je, između ostalog, otvoren kako za radnike u pogonu, tako i za menadžment.

„I-Novi tekstili“: Do kraja 2020. posao za oko 200 osoba
Ostale vesti iz ove kategorije