Kultura

Grafike ruskog doajena likovne umetnosti u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 11. septembar. 2020. | 7:52 | Kultura

Izložba grafika Aleksandra Sorokina iz Krasnojarska iz Rusije pod nazivom "Moj svet/Srbiji sa ljubavlju" otvorena je sinoć u galeriji "Krug" u Bečeju bez prisustva publike.

Postavku čine grafike malog formata nastale tokom proteklih meseci i perioda izolacije, kao i grafike iz ranijih razdoblja umetnikovog rada.

Izložba, je organizovana u saradnji sa Likovnom kolonijom „Kolut-Mandić“ koja dugi niz godina, nedaleko od Sombora okuplja brojne umetnike iz zemlje i sveta, pa tako i Sorokina, koji se sticajem srećnih okolnosti priključio učešću u koloniji.

Aleksandar Sorokin ubraja se u vodeće savremene predstavnike tradicionalne ruske škole grafike. A kako se navodi ova izložba grafika jeste verovatno ponajbolje što u ovoj disciplini likovnog stvaralaštva može na autentičan način da svedoči o dugoj i vrednoj tradiciji ruske umetničke škole.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 24. septembra do kada će biti izložena u galeriji „Krug“, nakon čega se postavka seli u Suboticu, Sombor i Apatin, a od iduće godine, dela ruskog umetnika biće predstavljena i u gradovima Republike Srpske.

Grafike ruskog doajena likovne umetnosti u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije