Sport

FK Vojvodina: Šest od šest – rezultat za ponos i istoriju

Vukašin Ljubojev | 14. septembar. 2020. | 7:37 | Sport

U okviru šestog kola Vojvođanske lige Sever, fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta, savladali su Mladost APA iz Apatina rezultatom 1:0 i tako učvrstili svoju lidersku poziciju sa 18 bodova.

Kako napominju u klubu ovo je rezultat za ponos i istoriju, jer je ova generacija igrača i uprave FK Vojvodina ostvarila najbolji start prvenstva u prethodnih 107 godina, koliko je duga tradicija i istorija tog kluba.

U prvih šest kola, ostvareno je svih šest pobeda, a koliko je ovaj rezultat značajan ilustruje činjenica da je ostvaren u najjačem stepenu takmičenja u kojem se do sada takmičila Vojvodina. Takođe, fudbalski klub iz Bačkog Gradišta jedina je ekipa od ukupno 54, koje se nadmeću u vojvođanskim ligama ("Istok", "Sever" i "Jug") , pritom je u svih šest kola ostvarila maksimalan učinak.

Tvrda utakmica, sa puno duela, malim brojem izvesnih prilika, sedam žutih kartona, jednim crvenim, jednom prečkom i jednom najstrožom kaznom koji je realizovao Bratislav jelić u 83. minutu meča. Sve to obeležilo je jučerašnji derbi Vojvođanske lige Sever.

Nakon ovog meča, fudbaleri Vojvodine gostuju u Odžacima gde će u okviru 7. kola Vojvođanske lige Sever pokušati da dođu do bodova protiv tamošnjeg Tekstilca, koji se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa osam bodova.

FK Vojvodina: Šest od šest – rezultat za ponos i istoriju
Ostale vesti iz ove kategorije