Društvo

Oslikavanjem murala razvijaju prijateljstva među đacima dveju bečejskih škola

Vukašin Ljubojev | 21. septembar. 2020. | 7:57 | Društvo

„Ljubav, prijateljstvo i umetnost“ naziv je projekta dveju bečejskih osmoletki, OŠ "Šamu Mihalj", i OŠ "Petefi Šandor", koji za cilj ima da kroz umetnost približi vršnjake iz različitih obrazovnih ustanova.

Ovaj vid saradnje i oslikavanje murala započeto je u oktobru prošle godine, kada su učenici ovde dve škole sa svojim profesorima likovnog oslikali guštera u džungli u školi u Donjem gradu. Minule subote oslikan mural pauna u OŠ „Šamu Mihalj“ u Novom selu, koji, kako kažu, treba da simboliše ovu obrazovnu ustanovu.

U oslikavanju murala učestvuje od 10 do 15 đaka sedmih i osmih razreda ove dve škole, a akcije se održavaju radnim subotama, koje su predviđene školskim kalendarom.

Kada je reč o farbama i ostalim potrošnim sredstvima, novac je do sada izdvajan iz fondova ove dve škole. S obzirom da entuzijazam, volja i ljubav prema slikanju ne jenjavaju profesori i đaci spremni su da krenu u nove umetničke pohode, jedino što im nedostaje jeste pomoć, kako u vidu farbi, prajmera i četki, tako i sa podlogom za oslikavanje.  

Oslikavanjem murala razvijaju prijateljstva među đacima dveju bečejskih škola
Ostale vesti iz ove kategorije