Društvo

Roditelji i đaci u Mileševu čvrsti u nameri da se škola otvori

Zorana Bogdanović | 23. septembar. 2020. | 7:42 | Društvo

Petoro školaraca i dvanaestoro predškolaca iz Mileševa od 1. septembra do danas svakog jutra dolazi ispred zaključanog objekta OŠ „Petefi Šandor“ u tom naseljenom mestu.

Roditelji kažu da nisu saglasni da decu pošalju u renovirani objekat škole u susednom Drljanu, koji je udaljen oko kilometar i po, jer ih, tvrde, niko nije zvanično obavestio o tome zašto će škola u Mileševu biti zatvorena.

Od ukupno sedmoro, dvoje đaka je u ponedeljak, ipak, krenulo da pohađa nastavu u Drljanu.

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ kažu da su sa roditeljima na ovu temu razgovarali još krajem prošle školske godine, kao i da je nekoliko dana pre početka škole sa njima održan sastanak.

Iz Opštine Bečej poručuju da je izmeštanje dece iz Mileševa u Drljan privremeno rešenje, dok objekat ne bude rekonstruisan, kako bi deca oba sela imala što bolje uslove za pohađanje nastave. Za njih je obezbeđen besplatan autobuski prevoz, kaže prvi čovek opštine Bečej, Dragan Tošić.

Roditelji ostaju čvrsti u nameri da se škola otvori i da deca nastavu pohađaju u Mileševu, dok se, kako kažu, ne steknu uslovi za renoviranje.

Meštani su, ujedno, pokrenuli i peticiju da se škola i zabavište u Mileševu ne zatvore. Do sada su sakupili oko 1.700 potpisa podrške.

Inače, iz Ministarstva prosvete kažu da je pitanje škole u Mileševu u nadležnosti lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, koji je u pismenom odgovoru redakciji TV Bečej naveo da, shodno zakonskim odredbama, lokalna samouprava donosi odluku o mreži osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Roditelji i đaci u Mileševu čvrsti u nameri da se škola otvori
Ostale vesti iz ove kategorije