Kultura

Titula pobednika konkursa „Sunce stihova“ otišla u Mokrin

Zorana Bogdanović | 25. septembar. 2020. | 7:18 | Kultura

Međunarodni poetski konkurs za decu pod nazivom „Sunce stihova“, koji je organizovala Narodna biblioteka Bečej, okončan je ceremonijom proglašenja pobednika na letnjoj pozornici te ustanove kulture. Eminentnih dečiji pesnici Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac i Tode Nikoletić bili su u sastavu žirija ove pesničke manifestacije.

U konkurenciji od 77 autorskih radova na konkursu „Sunce stihova“ prvo mesto osvojila je Emilija Despotov iz Mokrina, drugo Marija Jeremić iz Lajkovca sa pesmom, a treće Anja Živadinović iz Knjaževca.

Odziv mladih pesnika, uzrasta od 10 do 15 godina, govori u prilog tome da su deca u Bečeju pronašla lirsko utočište, kao i da prvi festival kreativnosti te vrste u ovom gradu karakteriše veliki kvalitet pristiglih radova, kaže Tode Nikoletić, predsednik stručnog žirija.

U Narodnoj biblioteci Bečej kažu da se nisu nadali da će od okružnog, manifestacija poprimiti međunarodni karakter.

Pobednica konkursa imaće čast da učestvuje na kampu Akademije „Saradnici sunca“, koji organizuje Fondacija Ršum. Pored toga, ona je od bečejske bibloteke na poklon dobila i bicikl.

Žiri je pored tri prve nagrade, dodelio i 12 pohvala, koje su, između ostalog, dobile Aleksandra Siriški, Milana Ševo i Teodora Kovačev iz Bečeja. Inače, svečanu ceremoniju proglašenja pobednika uveličao je dečiji hor „Bubamare“.

Titula pobednika konkursa „Sunce stihova“ otišla u Mokrin
Ostale vesti iz ove kategorije