Kultura

Najmlađi Bečejci sa uživanjem prepričavaju bajke

Zorana Bogdanović | 5. oktobar. 2020. | 9:26 | Kultura

Na takmičenju u prepričavanju bajki na srpskom jeziku, koje je organizovala Narodna biblioteka Bečej, učestvovalo je 27 učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Bečej.

Oni su bili podeljeni u tri kategorije: drugi i treći razred, četvrti i peti razred i šesti i sedmi razred.

U kategoriji prvih i drugih razreda, prvo mesto osvojio je Dragan Milosav, drugo Luka Kežić, dok su treće mesto podelili Katarina Jovanović i Stefan Bogunović.

U kategoriji četvrtih i petih razreda, najuspešnija je bila Neda Stojadinović, druga je bila Dunja Šijački, a treće mesto su podelile Jovana Bošnjak i Leontina Lehocki.

U kategoriji šestih i sedmih razreda prvo mesto je osvojila Milana Stjepanić, drugo Dušan Gajinov, a treće Jovana Batinić.

Učesnici su imali slobodu izbora pri odabiru bajki sa kojima će se predstaviti tročlanom žiriju u sastavu Marija Hajdić profesorka književnosti i srpskog jezika, Tanja Drapšin klasični filolog i Gordana Adamov novinarka.

Predškolci i prvaci imali su prilike da učestvuju na likovnom konkursu pod nazivom „Moje leto“. U konkurenciji od 40 pristiglih radova izabrano je 10 najlepših. Nagrade su dodeljene u dve kategorije, a među učesnicima Predškolske ustanove „Labud Pejović“ najuspešnija je bila Katarina Trivunović, drugo mesto su podelili Teodora Trajković i Dimitrije Cvetić, treće je osvojio Nemanja Kanurić, a četvrto Sara Češljević.

Najbolji rad u konkurenciji prvaka nacrtala je Milica Blažić Glavardanov, drugo mesto pripalo je Lani Glišin, treće su podelile Iskra Bogojev i Lana Grbić, dok je četvrto mesto pripalo Vukanu Vujiću.

Radove je ocenjivala profesorka likovne umetnosti, Eleonora Stepanov Tol.

Najmlađi Bečejci sa uživanjem prepričavaju bajke
Ostale vesti iz ove kategorije