Društvo

Više od 40 učenika sređivalo u Goranski park u Bečeju

Redakcija TV Bečej | 12. oktobar. 2020. | 6:54 | Društvo

Više od 40 učenika je učestvovalo u subotu na radnoj akciji, koju je organizovao Savez mađarskih učenika Vojvodine u Goranskom parku u Bečeju. Partneri u toj akciji su bili Omladinski forum Saveza vojvođanskih Mađara i Udruženje građana „Ekobečej”, kao i bečejske osmoletke i srednje škole.

Atila Šoti, predsednik Saveza mađarskih učenika Vojvodine je rekao da su prošle godine na konkursu mađarske vlade dobili sredstva za organizaciju radnih akcija, čiji je cilj da omladinu podstaknu da u okviru dobrovoljnih radnih akcija urade nešto za svoju zajednicu. Radne akcije organizovaće se na više mesta u Vojvodini u toku oktobra i novembra ove godine, a Bečej je, posle Novog Sada druga destinacija.

Robert Čonka profesor baštovanstva u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo” na početku radne akcije govorio je o značaju i prednostima kompostiranja.

U okviru radne akcije učesnici su čistili park, farbali klupe, a na kraju programa su za njih priređene i sportske aktivnosti.

Događaj su podržali i predstavnici lokalne samouprave.

Omladinske radne akcije u organizaciji Saveza mađarskih učenika Vojvodine, posle Novog Sada i Bečeja, nastavljaju se u Srbobranu, Bačkoj Topoli i Oromu.

Više od 40 učenika sređivalo u Goranski park u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije