Sport

FK Vojvodina: Četiri gola za plus četiri na tabeli

Vukašin Ljubojev | 26. oktobar. 2020. | 11:32 | Sport

U okviru 12. kola Vojvođanske fudbalske lige Sever, ekipa Vojvodine iz Bačkog Gradišta savladala je ekipu Bačke iz Pačira i tako sa nova tri boda učvrstila prvo mesto na tabeli. Voša trenutno ima 29 bodova, dok za njom kaskaju dve Mladosti i Bajša sa po 25 bodova.

Zaslužena pobeda, kao i ovako visok rezultat, jer je pored velikog broja šansi na strani domaćina bilo i onih stopostotnih prilika koje se, nažalost, nisu materijalizovale.

Rađale su se prilike sve do 20. minuta kada Voša dolazi u vođstvo. Uroš Preradov sa leve strane pronalazi u kaznenom Jelića koji je siguran za 1:0. Drugi gol u 39. minutu, na sličan način postiže ekipa Vojvodine, ovog puta sa kontra strane Vinović pronalazi Đekića koji je glavom smešta u gol Bačke za 2:0.

Poslednju priliku u prvom delu meča imali su gosti i to iz najstrože kazne zbog navodnog igranja rukom Vinovića, ali je Milovanom pročitao igrača Bačke, Panića i odbranio penal.

U drugom poluvremenu nešto bolju igru i više šansi stvaraju gosti, što opet nije bilo dovoljno da se postigne gol, dok su domaći sa još dva gola povećali prednost i pokupili tri boda.

Treći gol na meču i pogodak koji davno nije viđen na stadionu u Bačkom Gradištu, loptu iz kornera u 62. minutu izvodi Preradov i postiže gol za 3:0. Četvrti i poslednji gol na meču postigao je Džigurski iz penala, nad kojim je i sviran jedanaesterac. Marko stavlja loptu na belu tačku i u 83. minutu trese mrežu za konačnih 4:0.

U narednom 13. kolu ekipa Vojvodine putuje Gajdobru gde će odmeriti snage sa tamošnjim Hercegovcem koji se nalazi na 15 poziciji sa 10 bodova.

FK Vojvodina: Četiri gola za plus četiri na tabeli
Ostale vesti iz ove kategorije