Kultura

Bubamara bendu potrebna podrška za superfinale!

Vukašin Ljubojev | 19. novembar. 2020. | 7:54 | Kultura

Bečejski bend „Bubamara“ učestvuje na takmičenju „Mobil music fest“, koje drugu godinu za redom organizuje portal Headliner.rs.

Reč je o jedinstvenom i originalnom takmičenju autorskih bendova, koje povezuje audio i vizuelnu umetnost i istovremeno podstiče kreativnost u njenim različlitim oblicima, pruža priliku mladim autorima, koji nemaju drugih načina da dođu do takozvanih mainstream medija, odnosno da promovišu svoju umetnost na kvalitetan i profesionalan način.

Učesnici konkursa su trebali da za svoje autorske numere snime spotove u jednom kadru, mobilnim telefonom. U borbu za finale, pored Bubamara, ušlo je još 11 bendova, od kojih će u superfinale ući pet - dva benda koja budu imali najviše glasova na Jutjub kanalu i Fejsbuku, dok će tri benda izabrati stručni žiri.

Bubamara bend već neko vreme radi na autorskim numerama, a ovo takmičenje nije prvo na kojem su predstavili svoje stvaralaštvo. Prošle godine su zahvaljujući „lajkovima“ na društvenim mrežama izborili učešće na Gitarijadi Vojvodine, gde su se predstavili sa pesmom „Čime ti bojiš grad“.

Inače, Bubamara hor ove godine proslavlja deceniju postojanja, a ovaj veliki jubilej obeležiće novim novogodišnjim albumom.

Snimanje CD-a, osim lokalnih privrednih subjekata, podržao je i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

 

LINKOVI ZA PODRŠKU:

Jutjub: Bubamara bend - Drugačiji (Mobil Music Fest 2020)

Fejsbuk https://www.facebook.com/watch/?v=838280810279990

Bubamara bendu potrebna podrška za superfinale!
Ostale vesti iz ove kategorije