Privreda

U Gradištu se šiju nasloni za poznate svetske marke već 4 godine

Slađana Đorđijev | 18. maj. 2021. | 9:51 | Privreda

Pogon Kostel Automotiva u Bačkom Gradištu, bavi se šivenjem naslona za glavu za auto industriju. Više od 200 radnika, našlo je svoje zaposlenje ovde, koje je itekako doprinelo i razvoju mesta, jer je u manjim seoskim sredinama, teško doći do posla. Ova firma radi već 4 godine, a planiraju i proširenje kapaciteta.

Kako nam je rekao Igor Stepanov rukovodilac opšte službe tokom pandemije korona virusa, pogon nije prestajao sa radom, pred njima je bila velika neizvesnost, ali su izašli još bolje pozicionirani na tržište. Tekstilna industrija u auto industriji je vrlo specifična, i teško se dolazi do radnika koji su dovoljno osposobljeni, a u ovoj firmi, redovno koriste  konkurse Nacionalne službe za zapošljavanje, da bi na pravi način došli do kvalifikovane radne snage.

U pogonu se radi u dve smene, šiju se nasloni za Citroen, Tojotu, Nisan, Volvo, u više od 30.000 komada na nedeljnom nivou. Slobodanka Tašković iz Bečeja, zaposlena je u ovom pogonu  dve godine, a kaže, da je nekada, baš u istom prostoru šila i za nadaleko čuveni „Deko“

Inače, nakon dobrih rezultata i perioda od 4 godine, vlasnik Kostela planira da u narednom periodu zaposli još radnika, kao i da još jednim pogonom proširi kapacitet firme.

U Gradištu  se šiju nasloni za poznate svetske marke već 4 godine
Ostale vesti iz ove kategorije