Mezőgazdaság

Szerbiában emelkedik a méz ára, de nagyobb az iránta való kereslet is

Ljubojev Vukašin | 2021. április. 28. | 9:35 | Mezőgazdaság

Az óbecsei Tisza Méhész Egyesület, melynek élén Mile Mučalov áll, a tavalyi évben, de az idén sem volt aktív, a jól ismert járványügyi okok miatt. Az elkövetkező időszakra azonban, amikor az intézkedések enyhülnek, és amikor az élet normalizálódik, ennek az egyesületnek nagy tervei vannak, mind az edukáció, mind pedig az óbecsei „Tisza“ tagjai számára szervezett kirándulások tekintetében.

Nem sok szó esik a méhek és méhcsaládok lopásáról, de mint azt beszélgetőpartnerünk elmondta, községünkben ez általában jelen van és gyakran előfordul.

Amennyiben valaki hivatásos méhész szeretne lenni, akkor tudnia kell, hogy sok mindenbe be kell fektetnie, de ebben a vállalkozásban leginkább a méhek iránti szeretetre, valamint a velük és a méztermeléssel kapcsolatos alapvető ismeretekre van szükség, mutatott rá Mučalov.

A méhészek és a fogyasztók gyakran beszélnek a piacukon jelen lévő hamis mézről.

A hamis és a valódi méz felismerésének laikus módszerei, a mézesüveg tetejéreállítása és a buborékok megfigyelése, a kristályosodás, a méz és a víz összekeverése és hasonlók, de beszélgetőpartnerünk rámutatott arra, hogy manapság nem tudjuk észrevenni a hamis és az eredeti méz közötti különbséget, ezt csak mintavétellel és laboratóriumi elemzéssel deríthetjük ki.

Szerbiában emelkedik a méz ára, de nagyobb az iránta való kereslet is
Még több hír ebből a kategóriából