Mezőgazdaság

Nedimović miniszter és Božić tartományi titkár meglátogatta a bácsföldvári „Agro-polje”gazdaságot

TV Bečej Redakcija | 2021. szeptember. 17. | 11:47 | Mezőgazdaság

A múlt csütörtök óta a tejre vonatkozó prémium összegét literenként 7-ről, 10 dinárra emelték, és ez most állandó érték lesz, mondta Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, miután megbeszélést folytatott az óbecsei mezőgazdasági termelőkkel, melyen részt vett a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár, Čedomir Božić, valamint Óbecse község küldöttsége is, Dragan Tošić vezetésével.

Először meglátogatták a bácsföldvári „Agro-polje” gazdaságot, majd értekezletet tartottak az állattenyésztőkkel és földművesekkel. A fő témák, az idei kukoricatermés, a tejtermelés és a prémium összege voltak.

A miniszter elmondta, hogy a Növényvédelmi Igazgatóság döntést hozott arról, hogy a kukorica-felvásárlóknak minden védőintézkedést meg kell tenniük annak érdekében, hogy az esetleges beteg kukorica el legyen választva az egészségestől, továbbá  gondoskodniuk kell a megfelelő kezelésről is, a kukoricakivitel-problémák elkerülése végett.

Az értekezleten szó esett a gazdaságok fizikai tulajdonába történő befektetésekről is, konkrétan a kapcsolódó gépesítésről szóló pályázatról, amelyet a Tartományi Mezőgazdasági Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság hirdetett meg.

Az „Agro-polje” egy családi vállalkozás, amely szántóföldi termeléssel foglalkozik, mintegy 1.200 hold saját mezőgazdasági területet művel meg, és minden szántóföldi növényi kultúrát lefed. Ezen kívül vannak alvállalkozóik, akik akár 3000 holdat is lefednek. Ugyanakkor gyümölcstermesztéssel is foglalkoznak, pontosabban meggytermesztéssel, 30 hold saját és az állami bérleti szerződés szerinti földterületen. A vállalat tulajdonosa és a házigazda, Pavle Gucunski, elégedett a látogatással és a megtartott értekezlettel.

Az állami és a tartományi szintű támogatás mellett, az óbecsei mezőgazdasági termelők, Óbecse község Mezőgazdasági Irodájára is támaszkodhatnak.

Smrtovnice
Nedimović miniszter és Božić tartományi titkár meglátogatta a bácsföldvári „Agro-polje”gazdaságot
Még több hír ebből a kategóriából