Društvo

Žene u lovstvu: Damski lovački bal ovog petka

Redakcija TV Bečej | 17. avgust. 2016. | 15:05 | Društvo

Damski lovački klub Bečej u petak, 19. avgusta organizuje Damski Lovački Bal u restoranu „Don Kihot“. Program počinje u 19.30, a nakon prijema gostiju predviđeno je edukativno predavanje.

Ovo će biti četvrta po redu međunarodna konferencija dama lovkinja Evrope. Svake godine imaju različite teme, a ovogodišnja će biti žene u lovstvu. Na balu osim domaćina gostovaće i učesnice iz 7 zemalja: iz Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i iz Egipta.

Dame na ovim manifestacijama nose tradicionalne nošnje, što balu daje još svečaniju atmosferu.

Kako nam je Sanja Momčilović Bognič rekla, cilj Damskog lovačkog kluba nije odstrel divljači, već negovanje tradicije, istorije i kulture lova i lovstva, kao i saradnja sa ostalim damskim klubovima širom sveta, popularizacija žena u lovstvu, edukacija i praćenje ekoloških dešavanja.

Pored prezentacije i druženja, bal ne može da prođe bez tombole. Organizatori su i ove godine pripremili vredne nagrade.

Bal nije namenjen samo damama, već i muškarcima. U okrivu programa predviđena je i tradicionalna lovačka večera koja se sastoji od lovačkog gulaša, ovala i torte. Posetioci mogu očekivati i prijatan muzički koncert u izvedbi Jasmine Silaški.  Cena po glavi staje 1.700 dinara, a u prodaji je ostalo još desetak karata. Broj telefona za rezervacije je 063/629-070 i 063/51-71-95.

Žene u lovstvu: Damski lovački bal ovog petka
Ostale vesti iz ove kategorije