Društvo

Granitne ploče poslužiće za unapređenje lokalne infrastrukture

Redakcija TV Bečej | 25. septembar. 2016. | 13:59 | Društvo

Granitne ploče koje su bile postavljene na Pogači biće iskorišćene za unapređenje lokalne infrastrukture i neće biti prodate, rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. Do proteklog vikenda izmešteno je 630 m2, koje se skladište u preduzeću DTD Srednja Bačka, a ostao je još da se izvadi deo materijala iz nekadašnje fontane.

Iako je prvobitno bilo predviđeno da se prvo izmesti spomenik Pobede, odlučeno je da će ova faza projekta biti prolongirana zbog praktičnosti samog transporta. Naime, nakon što je skinut veći deo granitnih ploča omogućen je bolji prilaz monumentu.

Pre premeštanja spomenika neophodno je izgraditi postament koji će biti lociran ispred mozaika grba Bečeja, čija se rekonstrukcija takođe planira u narednom periodu. Spomenik Pobede će biti adekvatno osvetljen i okrenut ka Tisi.

Kako korisnici toplane ne bi imali prekid u snabdevanju toplotnom energijom, uporedo sa aktuelnim radovima biće započeta i rekonstrukcija toplovoda. Neophodna je kompletna rekonstrukcija južnog toka i izgradnja dela toplovoda koji će povezati severni i južni krak. Ukoliko radovi budu tekli predviđenom dinamikom sva domaćinstva će se uredno snabdevati toplotnom energijom od početka sezone, tačnije od 15. oktobra.

Rekonstrukcija fasade zgrade Skupštine opštine Bečej i Gradskog pozorišta predviđena je za iduću godinu, a do kraja ove godine biće urađena projektno-tehnička dokumentacija. Osim fasade na zgradi Opštine biće neophodno rekonstruisati i krov.

Isečena stabla koja su okruživala Pogaču, odneta su u JP „Komunalac“ odakle će posredstvom Centra za socijalni rad biti dodeljena najugroženijim stanovnicima opštine Bečej za potrebe ogreva.

Kada je reč o žutom bunaru njegova lokacija ni izgled se neće menjati, već će samo biti urađeno okolno popločavanje.

Od 1. oktobra na mesto načelnice Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo u Opštinskog upravi biće postavljena Milica Nešić. Nešić će zajedno sa Danielom Doroslovački biti zadužena za koordinaciju projekta rekonstrukcije trga.

Radovi na rekonstrukciji gradskog trga započeti su 15. septembra, a rok za završetak posla je 210 dana.

Granitne ploče poslužiće za unapređenje lokalne infrastrukture
Ostale vesti iz ove kategorije