Poljoprivreda

Udruženje pčelara “Tisa”: Novo poverenje starom rukovodstvu

Zorana Bogdanović | 4. mart. 2019. | 11:08 | Poljoprivreda

Udruženje pčelara “Tisa” iz Bečeja na godišnjoj skupštini izabralo je članove Izvršnog i Nadzornog odbora, a dvogodišnji mandat poveren je starom-novom rukovodstvu.

Za članove Izvršnog odbora imenovani su: Mile Mučalov, Pavle Varadinčev, Andraš Serda, Jožef Mesaroš, Dragoslav Bugarski, Milorad Lončarević, Veselin Nićin, Tibor Bonifart, Saša Bačikin, Dragan Radaković, Karolj Kočiš, dok tročlani Nadzorni odbor čine Željko Tarbuk, Ištvan Alač, Sanibor Kalinić.

Jednoglasno je usvojen Izveštaj o finansijskom poslovanju udruženja za 2018, kao i plan rada za 2019. godinu. Aktivnosti pčelara biće usmerene na organizaciju stručnih ekskurzija, predavanja, posetu pčelarskim sajmovima, udruženjima, izložbama u Srbiji i regionu, organizaciju nabavke lekova i šećera po povoljnim cenama, a u najavi je i nastavak škole za pčelare početnike.

Mučalov je zamolio pčelare koji nisu uplatili donaciju za izgradnju pogona za otkup meda da to učine, podsetivši da ona iznosi 120 dinara po košnici po kojoj primaju subvencije.

Na kraju zasedanja usledila je dodela priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije istaknutim članovima bečejskog udruženja.

Udruženje pčelara “Tisa”: Novo poverenje starom rukovodstvu
Ostale vesti iz ove kategorije